Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Persberichten 2022 5 Huisman verwerft contract voor 3.000mt Ringer Kraan

Huisman verwerft contract voor 3.000mt Ringer Kraan

Deense BMS Heavy Cranes om de volgende generatie windturbines te installeren.

Huisman kondigt aan een contract te hebben verworven van het Deense BMS Heavy Cranes voor de levering van een 3.000mt Ringer Kraan, inclusief de optie voor een tweede exemplaar.

Bron: Netherlands Maritime Technology

Het kraanconcept is geoptimaliseerd voor werkzaamheden in de windindustrie. Met de mogelijkheid om componenten van 1.200mt tot een hoogte tot 225m hijsen en zware constructies van 3000mt op lagere hoogte, is BMS met deze kraan uitgerust om de volgende generatie windturbines te installeren, zowel op land, offshore als op drijvende fundaties. De kraan is ook zeer geschikt voor werkzaamheden in andere industrieën. De volledig elektrisch aangedreven kraan helpt de uitstoot te verminderen en verbetert de operationele nauwkeurigheid en energie-efficiëntie, waardoor hij geschikt is voor gebruik in de hernieuwbare energie-industrie.

Huisman staat bekend om het leveren van ’s werelds grootste kranen, gekenmerkt door lichtgewicht, robuuste ontwerpen en betrouwbare ondersteuning gedurende de hele levenscyclus. Het bedrijf schrijft zijn succes toe aan het opbouwen van langdurige relaties met ‘top tier’ klanten, een aanpak die volgens Huisman elke stap in de ontwikkeling van hun capaciteiten mogelijk heeft gemaakt.

Levering van de kraan is gepland voor de tweede helft van 2023.

Morten Kammer, CEO at BMS Heavy Cranes: “We kijken ernaar uit onze samenwerking met Huisman voort te zetten met de levering van deze kraan. Deze aanwinst betekent een grote stap voorwaarts voor BMS. Met de mogelijkheid om ’s werelds grootste turbines onshore te hijsen, kunnen we een steeds belangrijkere rol spelen in de ontwikkeling van hernieuwbare, netto-nul energiesectoren.”

David Roodenburg, CEO at Huisman: “We hebben een passie voor het ontwerpen van grote kranen en zijn BMS dankbaar voor deze kans en hun vertrouwen. We kunnen niet wachten om deze megakraan in het echt te zien. We zijn blij om onze ervaring opnieuw toe te passen op een project dat aansluit bij onze visie om de groei van de productie van hernieuwbare energie te versnellen.”

Eigenschappen & voordelen van de Huisman Ringer Kraan:
▪ Een volledig elektrisch aangedreven systeem, resulterend in grote positio- neringsnauwkeurigheid, minder onderhoud en een hoge mate van be- trouwbaarheid.
▪ Modulair ringsysteem, waardoor een volledige 360°-ring kan worden ge- bruikt, of een deel ervan – afhankelijk van de specifieke lay-out van de site.
▪ De kraan is geschikt zijn voor wegtransport dankzij de mogelijkheid om deze in componenten te verdelen.
▪ Een speciale giekopstelling, resulterend in een lichtgewicht en stijf ont- werp.
▪ Het ophijsen van de kraan kan zonder gebruik van hulpkranen.
▪ Zeer lage bodemdruk.
▪ Werkbaar bij hogere windsnelheden dan traditionele kranen.

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..