Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 Alewijnse draagt bij aan duurzaam waterecosysteem voor Vitens

Alewijnse draagt bij aan duurzaam waterecosysteem voor Vitens

Vitens, Nederlands grootste drinkwaterbedrijf, dat bouwt aan een duurzaam waterecosysteem in Overijssel.

Elke druppel duurzaam. Bij Alewijnse werken we graag aan projecten voor een milieubewuste toekomst. Een nieuwe opdracht is voor Vitens, Nederlands grootste drinkwaterbedrijf, dat bouwt aan een duurzaam waterecosysteem in Overijssel, zodat er bij alle mensen genoeg water van topkwaliteit uit de kraan kan stromen. Daarbij maken ze graag gebruik van de expertise van Alewijnse voor de elektrische installaties en automatisering op de drinkwaterlocaties.

Bron: Netherlands Maritime Technology.

In balans met de omgeving
In Overijssel is bijna geen reservecapaciteit aan drinkwater. Dit betekent dat het lastig is om tijdens warme en droge periodes bij alle mensen voldoende drinkwater uit de kraan te krijgen. Daarom plaatst Vitens vier nieuwe winputten in Boerhaar en wordt de productielocatie in Diepenveen grondig gerenoveerd en uitgebreid. In opdracht van hoofdaannemer Salverda Bouw werkt Alewijnse aan de elektrische installatie en automatisering van deze locaties.

Succcesvolle samenwerking
Gerard Jansen, sales engineer bij Alewijnse: “Salverda Bouw heeft voor Alewijnse gekozen, omdat wij al tientallen jaren met succes met Vitens samenwerken, van klein servicewerk tot grote multidisciplinaire projecten. Een goed voorbeeld is de nieuwbouw van productielocatie Vechterweerd, waar Alewijnse de complete elektrische installatie en besturing heeft uitgevoerd.”

Nieuwe zuiveringsstap
Voor de nieuwe winputten in Boerhaar verricht Alewijnse de complete installatie voor vier nieuwe en twee genoveerde putten. De productielocatie in Diepenveen wordt grondig gerenoveerd en uitgebreid. Zo voegt Vitens een nieuwe zuiveringsstap toe in het beluchtingsgebouw, waardoor het verbruik van chemicaliën wordt beperkt. Een duurzame oplossing die past in de filosofie Elke druppel duurzaam.

Gerard over de werkzaamheden van Alewijnse: “We zijn gecontracteerd voor de volledige vervanging van de huidige voedingsinstallatie, een upgrade van de besturing naar de nieuwste Vitens standaard voor Overijssel en diverse andere uitbreidingen en renovaties. De plannen kunnen worden uitgevoerd zonder enige verstoring van het waterproductie proces.”

Verduurzaming van waterecosystemen
Gerard: “Wij kijken vol vertrouwen uit naar dit project. Door onze uitgebreide expertise in het ombouwen van elektrische installaties, waarbij waterleveranties gewaarborgd worden, kunnen we een waardevolle toegevoegde waarde geven aan de projecten van Vitens en zo bijdragen aan een verduurzaming van de waterecosystemen in Nederland.”

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..