Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 Alewijnse voltooit elektrische systeemintegratie van SATEMI, het vierde jacht in de Amels 60 Limited Editions serie

Alewijnse voltooit elektrische systeemintegratie van SATEMI, het vierde jacht in de Amels 60 Limited Editions serie

Elektrische systeemintegratie van de SATEMI.

Alewijnse heeft met succes de elektrische systeemintegratie afgerond van de SATEMI, het eerste schip in de Amels 60 Limited Editions serie dat is gebouwd met een volledige hybride notatie. Dit innovatieve en elegante jacht is een nieuw juweel in de 60-meter serie van Damen Yachting en markeert een mijlpaal op weg naar een nog geavanceerdere en duurzame jachtenervaring.

Bron: Netherlands Maritime Technology. Foto: Alewijnse.nl

“De SATEMI is de eerste in haar klasse met een volledige hybride notatie en ze voldoet aan de hoogste normen voor technologie,” onthult Christian Devescovi, projectmanager bij Alewijnse. “Net als bij de eerste drie Amels 60 superjachten heeft Alewijnse een uitgebreid pakket aan elektrische installatie en systeemintegratie geleverd, waaronder systemen voor hybride voortstuwing en energieopslag, navigatie, communicatie, audio-video, IT en hardware.”

Een geavanceerd AV/IT systeem
Christian benadrukt de hoogwaardige audio/video informatie- en communicatiesystemen aan boord, die volledig zijn aangepast aan de wensen van de eigenaren. Zo is er een geavanceerd Samsung wandpaneel aan boord, een compleet nieuwe innovatie voor de maritieme sector, dat een verbluffende bioscoopervaring biedt in de brugdek salon.

Bestseller
Het schip zelf beschikt over een modern en onberispelijk design. Hoewel de Amels 60-schepen relatief compact zijn en minder dan twintig bemanningsleden hebben, bieden ze een uitzonderlijke ervaring aan boord voor de eigenaar en maximaal twaalf gasten. De accommodatie bestaat uit zes, luxueuze VIP-suites, allemaal uitgerust volgens de hoogste standaarden en eisen van de eigenaar en voorzien van geavanceerde infotainmentsystemen. De zeewaardigheid en het comfort onderweg zijn uitzonderlijk, zelfs bij een topsnelheid van 15,5 knopen. Met al zes verkochte Amels 60-schepen, heeft de serie zich al bewezen als bestseller.

Internationale DNA
Voor de elektrische systeemintegratie van deze complexe schepen koos Damen Yachting voor Alewijnse. Christian legt uit: “Onze elektrische en automatiseringssystemen staan bekend om hun betrouwbaarheid, kwaliteit en veelzijdigheid.” Ook onderscheidt Alewijnse zich door de korte doorlooptijden en de flexibiliteit van werken tijdens projecten. Dit is essentieel, vooral bij seriebouw, waar tijd een dagelijkse uitdaging is voor scheepswerven en hun leveranciers, met name wanneer uitgebreide aanpassingen nodig zijn tot aan de oplevering. Ook onze internationale aanwezigheid verzekert de beste wereldwijde service en garantiedekking voor al onze producten.

Een uitstekende samenwerking
Damen Yachting en Alewijnse werkten met succes samen aan de SATEMI. Christian: “Damen Yachting heeft ons volledig ondersteund zodat we samen het project perfect konden afronden. Ik ben blij en dankbaar voor de proactieve en creatieve inzet van het Alewijnse team en de harmonieuze samenwerking met alle belanghebbenden, die heeft geleid tot de beste resultaten op het gebied van kwaliteit, stiptheid en prestaties.”

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..