Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Persberichten 2021 5 Duurzame snelweg over water

Duurzame snelweg over water

Foto ter illustratie.

Vanaf 1 november bundelen de Amsterdamse havenbedrijven CTVrede en TMA Multimodal hun krachten om de containerstromen per binnenvaart op de Noord Nederland Corridor efficiënter en duurzamer te maken. CTVrede wordt mede-aandeelhouder in TMA Multimodal.

Bron: Port of Amsterdam

Deze samenwerking zorgt voor een hoogfrequent vaarnetwerk met 25 wekelijkse vaste afvaarten tussen de CTVrede en TMA terminals van en naar Rotterdam en zes afvaarten per week van en naar Antwerpen. Het gezamenlijke vaarbedrijf gaat verder onder de naam TMA Vrede.

Vaste afvaarten en zogeheten ‘fixed windows’ in de diepzeehavens zijn van groot belang om het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen met congestie en vertraging in het containervervoer. Vertragingen hebben wereldwijd effect op de goederenstroom en in Europa merken we dat de afgelopen maanden steeds meer.

“Onze klanten krijgen een sterk vaarproduct, dat aansluit op hun logistieke keten. We bieden transportoplossingen tot aan de deur via ons uitgebreide vaar- en terminalnetwerk. We zijn een sterke partner voor onze klanten om samen de uitdagingen die nu spelen in de containerscheepvaart het hoofd te bieden” aldus Rens Rohde, algemeen directeur TMA Multimodal.

“Duurzaamheid en zorg voor onze planeet zijn voor ons geen loze woorden. We varen sinds anderhalf jaar met twee elektrische schepen en werken met elektrische kranen op de terminals. Daardoor hebben we onze uitstoot flink kunnen reduceren. Er is een enorme slag gemaakt in het verminderen van het aantal truckkilometers dankzij de snelweg over water. Deze samenwerking is de volgende stap: door de krachten te bundelen kunnen we pro-actief en op eigen kracht blijven investeren. We gaan door op de ingeslagen weg met elektrische schepen en zijn actief de rest van de keten aan het verduurzamen.” zegt Karlien Brolsma, algemeen directeur van CTVrede.

“De aangekondigde samenwerking tussen TMA en CTVrede sluit aan bij onze ambitie om vervoer via binnenvaart naar het achterland verder uit te breiden. Goed om te zien hoe bedrijven in de haven hierin actief de samenwerking opzoeken, zowel op het gebied van efficiëntie als vanuit duurzaamheid” aldus Alma Prins, Hoofd Cargo & Offshore bij Port of Amsterdam.

Voor meer informatie:

CTVrede B.V.
Naam: Karlien Brolsma
Telefoon: 06-20469534
Email: kbrolsma@ctvrede.nl(link sends email)
Website: www.ctvrede.nl

TMA Multimodal B.V.
Naam: Rens Rohde
Telefoon: 06-20324370
Email: r.rohde@tmalogistics.nl(link sends email)
Website: www.tmalogistics.nl

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..