Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 Handelsmissie energietransitie Zuid-Korea en Japan, met minister Schreinemacher

Handelsmissie energietransitie Zuid-Korea en Japan, met minister Schreinemacher

Beeld ter illustratie.

Is uw bedrijf internationaal actief in de energietransitie? Denk aan wind op zee, waterstof, batterijtechnologie, elektrische mobiliteit of glastuinbouw. En wilt u zakendoen in Zuid-Korea en Japan?

Ga van 13 tot en met 17 maart 2023 mee met deze handelsmissie met Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, treedt op als zakelijk missieleider. De missie is tijdens de handelsbeurzen Interbattery en EV trend in Seoel, en World Smart Energy Week in Tokio.

Aanmelden

Voor wie?
Deze missie is vooral interessant voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van energietransitie, en die interesse hebben in zakendoen met Zuid-Korea en Japan. De nadruk ligt op de volgende sectoren:

Zuid-Korea:

Waterstof
Batterijtechnologie
Glastuinbouw
Japan:

Waterstof
Wind op zee
Daarnaast nodigen wij in het bijzonder ook vrouwelijke ondernemers en start-ups uit om deel te nemen.

Kansen voor Nederland
Zuid-Korea is de 4e economie van Azië en de 10e ter wereld. De Japanse economie is de op 2 na grootste ter wereld. Beide landen bieden veel kansen voor Nederlandse ondernemers, met name op het gebied van innovatie en technologie. Zuid-Korea en Japan zijn belangrijke handelspartners van Nederland in Azië, respectievelijk de derde en vierde export markt in de regio.

Kennis en expertise
Zuid-Korea en Japan zijn technologisch geavanceerde economieën met een robuuste vraag naar hoogwaardige goederen en diensten. Uitwisseling in de technologiesector is een belangrijke pijler in de samenwerking naast de traditionele sectoren als agrifood, chemie en tuinbouw. Op het gebied van duurzaamheid kennen deze markten grote ambities die alleen bereikt kunnen worden door uitwisseling van kennis en expertise.

Energietransitie
Voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zijn er volop mogelijkheden op het gebied van de energietransitie. In Zuid-Korea valt hierbij te denken aan waterstof, batterijtechnologie inclusief elektrische voertuigen en glastuinbouw. In Japan liggen identieke kansen, maar tijdens de missie wordt vooral ingegaan op de kansen op het gebied van waterstof en wind op zee.

Kortom, 2 dynamische markten met serieuze plannen voor de energietransitie en geïnteresseerd in internationale samenwerking. Reist u mee om deze kansen verder te verkennen?

Tijdens deze missie ontdekt u waar de zakelijke kansen in Zuid-Korea en Japan liggen. De aanwezigheid van Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Ingrid Thijssen, de voorzitter van VNO-NCW, en hoge ambtenaren, biedt u een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen.

Wat kunt u verwachten?
Het missieprogramma bestaat uit gezamenlijke en sectorspecifieke onderdelen. Sectorspecifieke onderdelen kunnen tegelijkertijd plaatsvinden. Bij deze onderdelen vragen wij deelnemers daarom om van tevoren een keuze te maken.

In hoofdlijnen bestaat het programma uit de volgende onderdelen:

Informatieve seminar(s)
(Sectorspecifieke) bedrijfsbezoeken
Netwerkevenementen
Handelsreceptie / handelsdiner in Zuid-Korea en Japan
Bezoek aan de Interbattery 2023 en EV Trend Korea
Bezoek aan de World Smart Energy Week (WSEW) in Tokio
Individuele matchmaking (netwerkgesprekken op maat)
Beursbezoeken
Tijdens de missie brengt u onder andere een bezoek aan de handelsbeurzen Interbattery en/of EV Trend in Seoel, en de World Smart Energy Week in Tokio.

Interbattery trekt zo’n 50.000 zakelijke bezoekers, bewindspersonen, en CEO’s van Nederlandse en Europese bedrijven die gevestigd zijn in Zuid-Korea. Het is ook de grootste batterijenbeurs in Azië. De grootste batterijproducenten – zoals LG Energy Solutions, SK ON, Samsung SDI en CATL – zijn aanwezig op de beurs.
Daarnaast vindt de EV Trend in Seoel plaats, waarbij de focus vooral ligt op elektrische mobiliteit.

World Smart Energy Week (WSEW) vindt plaats in Tokio en is gericht op het gehele spectrum van hernieuwbare energie. Ook deze beurs trekt zo’n 50.000 bezoekers. Hier zijn gespecialiseerde expo’s voor waterstof, wind op zee, zonne-energie, biomassa, batterij-opslag, smart grid, decarbonisatie en circulaire economie.

Lees hier verder

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..