Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Persberichten 2021 5 Heerema Marine Contractors Contracteert Vuyk Engineering Rotterdam voor GREEN services

Heerema Marine Contractors Contracteert Vuyk Engineering Rotterdam voor GREEN services

Geen afbeelding beschikbaar.

Met de toevoeging van meer water ballast systemen voor haar vloot, neemt Heerema Marine Contractors hun verantwoordelijkheid bij het minimaliseren van de milieueffecten op de wereldwijde scheepvaart. Vuyk Engineering Rotterdam is geselecteerd als partner om Heerema te ondersteunen bij de implementatie van de ballastbehandelingssystemen voor hun bestaande middelen.

De grote vraag naar water ballast is één van de uitdagingen voor dit soort projecten. Vuyk is trots hierbij betrokken te zijn. Voor elk van de schepen wordt een engineering pakket opgesteld, variërend van semi-onderwater kraan schepen en offshore pontons.

Floris Toetenel, Sales Manager bij Vuyk Engineering Rotterdam, reageerde als volgt op dit nieuws:
“Deze samenwerking versterkt onze relatie met Heerema Marine Contractors. Zij zijn al jaren een gewaardeerde klant. Het innovatieve karakter van zowel Heerema als Vuyk zorgt voor een perfecte match tussen de bedrijven. Wij verheugen ons op dit project en dragen graag bij aan een duurzame maritieme industrie voor de toekomst.”

Voor Vuyk is dit één van de diensten die onder het Vuyk GREEN-programma voor ontwerp oplossingen valt. Dit programma omvat meerdere onderwerpen, zoals energie-efficiëntie, emissies én vervuiling en milieuwetgeving.

Onderdeel van dit programma is de implementatie van wetgeving voor het beheer van water ballast aan boord van schepen. Een ander belangrijk onderwerp is het onderzoek naar het type brandstof van de toekomst, inclusief fossiele brandstoffen en andere energiebronnen.

Wilt u meer informatie over het Vuyk GREEN-programma? Neem contact op met
sales@vuykrotterdam.com

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..