Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Uncategorized 5 Mitsubishi gaat samenwerken met de STORM-Group aan de ontwikkeling van een Dual Fuel Methanol/Diesel Retrofit Kit voor de Mitsubishi marine motoren

Mitsubishi gaat samenwerken met de STORM-Group aan de ontwikkeling van een Dual Fuel Methanol/Diesel Retrofit Kit voor de Mitsubishi marine motoren

De ondertekening van de intentieverklaring tijdens het Maritime Industry evenement in Gorinchem. Van het links naar rechts: de heer Nobuhito Iwata (Senior Manager Engine Division MTEE) en de heer Timo Schlotzhauer (Managing Director August STORM GmbH & Co. KG).

Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe B.V. (MTEE) en de STORM-Group hebben een Letter Of Intent (LOI) ondertekend. Beide bedrijven streven ernaar om gezamenlijk een Dual Fuel Methanol/Diesel Retrofit Kit te ontwikkelen voor de binnenvaart. Koedood Marine Group, onderdeel van de STORM-Group, zal deze nieuwe technologie op de markt brengen door gebruik te maken van haar uitgebreide netwerk binnen de maritieme industrie.

De Letter Of Intent (LOI) heeft tot doel de verwachtingen van Mitsubishi en STORM op elkaar af te stemmen voor ontwikkeling van een Dual Fuel Methanol/Diesel Retrofit Kit voor de Mitsubishi marine motoren, met als doel bij te dragen aan een duurzame maritieme sector.

“Net als alle industrieën draagt de commerciële scheepvaart bij aan de uitstoot van broeikasgassen en is verantwoordelijk voor ongeveer 3% van de wereldwijde CO2-uitstoot. De verbrandingsmotor zelf is niet het probleem, maar vooral het gebruik van fossiele brandstoffen, en we gaan deze werkwijze veranderen! Omdat methanol bij de verbranding alleen de CO2 uitstoot die het heeft opgenomen tijdens de productie, zorgt methanol voor aanzienlijk lagere emissies. Zo worden er bijvoorbeeld geen zwaveloxiden (SOx) en veel lagere niveaus van roet en stikstofoxide (NOx) geproduceerd”, zegt Timo Schlotzhauer, Managing Director August STORM GmbH & Co. KG.

Een duurzame maritieme sector
MTEE heeft zich gecommitteerd aan MISSION NET ZERO. Een initiatief van Mitsubishi Heavy Industries waarbij innovatieve technologieën wereldwijd worden ontwikkeld voor een duurzame samenleving.

“We hebben deze missie verder vertaald in het Energy Transition initiatief, dat tot doel heeft de uitstoot in onder andere de maritieme sector aanzienlijk te verminderen”, zegt Morten Brix, General Manager van de Engine Division bij MTEE. Binnenlands watertransport speelt een cruciale en promintente rol bij het vervoer van goederen in Europa. Het verminderen van de uitstoot in deze sector draagt daarom aanzienlijk bij aan het verlagen van de mondiale emissies. MTEE investeert in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals onder andere waterstof en methanol. Door de ontwikkeling van een Dual Fuel Methanol/Diesel Retrofit Kit voor marine motoren, zet MTEE een belangrijke stap in het bereiken van een duurzame toekomst.

Mitsubishi & Partners
Onder de vlag van “Mitsubishi & Partners” werkt MTEE actief samen met partners om deze duurzame oplossingen te ontwikkelingen. Door Mitsubishi motoren te combineren met de technologieën van onze partners, is MTEE in staat een selectie van hoogwaardige methanolmotoren aan te kunnen bieden. Zo werkt MTEE bij het ontwikkelen van de Dual Fuel Methanol/Diesel Retrofit Kit samen met de STORM-Group, de Koedood Marine Group en de bedrijven August STORM, Scandiesel, Emigreen en Hybrid Ship Propulsion. Deze bedrijven zijn sterke merken binnen de Europese scheepvaartindustrie en hebben innovatie en duurzaamheid hoog in het vandaal staan. Deze eigenschappen sluiten naadloos aan bij het Mitsubishi & Partners concept.

Koedood Marine Group
Koedood Marine Group in Hendrik Ido Ambacht is al vele jaren een toonaangevend en innovatief bedrijf in de scheepvaartsector. Na de oprichting van het bedrijf in 1961 heeft de familie Koedood het bedrijf samen met Mitsubishi laten uitgroeien tot een gevestigde speler in voor de binnenvaart, offshore en zeevaart.
In 2021 werd Koedood overgenomen door de STORM-Group, een familiebedrijf dat meer dan 80 jaar geleden werd opgericht. Beide bedrijven delen dezelfde familiewaarden en dynamiek, waardoor ze een complementair team van dochterondernemingen zijn die nauw samenwerken. Together we move forward!
Website: https://www.koedood.nl/

August STORM
August STORM is één van Europa’s grootste onafhankelijke servicebedrijven voor de meest gangbare verbrandingsmotoren van 100 tot 7.000 kW. Ongeveer 350 specialisten werken op het hoofdkantoor in Spelle. Samen met twee filialen en elf servicevestigingen worden er hoogwaardige diensten en producten aangeboden. Alle vijf bedrijfseenheden vertegenwoordigen een andere marktspecialisatie. Klantenservice staat hierbij voorop.
Website: https://www.a-storm.com/

Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe
Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe is gespecialiseerd in het leveren van motoren en generatorsets voor maritieme en industriële toepassingen en biedt tevens ook maatwerkoplossingen aan. Het bedrijf opereert in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. MTEE is een onderdeel van de Mitsubishi Heavy Industries Group en heeft haar hoofdkantoor in Almere.
Website: https://engine-genset.mhi.com/

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..