Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 Nesec financiert met trots het CO2-neutrale schip Oceandiva London

Nesec financiert met trots het CO2-neutrale schip Oceandiva London

Erik Wesseling en Joost Bout – Nesec

Nesec is er trots op de belangrijkste financieringspartner te zijn voor de Oceandiva London. Oceandiva London combineert een innovatief architectonisch ontwerp met de nieuwste technologie Het schip is CO2-neutraal dankzij haar 2,2 Mw elektrische aandrijving. Nesec heeft in haar rol zowel de bouw- als de na-financiering van het innovatieve en milieubewuste schip verzorgd.

Het in Rotterdam gevestigde Nesec verstrekt al bijna 80 jaar scheepsfinancieringen en is goed thuis in het financieren van innovatieve projecten. Nesec heeft een sterke staat van dienst opgebouwd in het leveren van flexibele oplossingen die niet alleen de realisatie van geavanceerde technologie mogelijk maken, maar ook het risico minimaliseren voor financiers.


Oceandiva London

Oceandiva London is het eerste schip in zijn soort dat het prestigieuze Gold Certificate met een platina label van de Green Award ontvangt. Het label is het hoogste niveau van erkenning dat door de Green Award wordt toegekend aan rederijen die zich inzetten voor milieubescherming, veiligheid en kwaliteit.

Joost Bout, Portfolio Manager bij Nesec zei: “Oceandiva verdient lof voor de toewijding die ze tonen aan het verbeteren van de duurzaamheid in zowel de evenementen- als de maritieme sector. Het is dit soort verantwoorde aanpak dat de weg vrijmaakt voor een groenere toekomst voor ons allemaal en de continuïteit van onze industrie voor de volgende generaties verzekert. Nesec is verheugd een rol te spelen bij het ondersteunen van de ontwikkeling van dit in Nederland gebouwde en milieubewuste schip.”

Het ultramoderne nieuwe evenementenschip is gebouwd op de VEKA-scheepswerven in Nederland en zal volledig worden geëxploiteerd en beheerd door Smart Group, de toonaangevende locatiecateraar in Londen.
Een deel van de geavanceerde hernieuwbare technologie op het schip omvat een PureBlue INNOPACK++ rioolwaterzuiveringsinstallatie om afvalwater te recyclen en een nieuw HVAC-systeem dat zowel luchtstroom als energiebesparing heeft. Oceandiva London is in staat tot 100% duurzame werking door middel van haar voortstuwingssysteem en energiestrategie en maakt gebruik van snel ladende hernieuwbare energie aan wal en een back-up biobrandstofgenerator.

Oceandiva London heeft indrukwekkende afmetingen verspreid over drie dekken en is 86 meter lang en 17 meter breed. Met flexibele evenementenruimtes is het schip in staat om conferenties, tentoonstellingen, recepties, galadiners, prijsuitreikingen, productlanceringen en merkacties te hosten zodra het volledig in gebruik is. Het schip is inmiddels in Londen gearriveerd en zal binnenkort haar eerste event hosten.

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..