Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 Nieuwe subsidieregeling voor waterstofaandrijving van voer- en vaartuigen in de agrarische sector en scheepvaart

Nieuwe subsidieregeling voor waterstofaandrijving van voer- en vaartuigen in de agrarische sector en scheepvaart

Beeld ter illustratie.

Er is een nieuwe subsidieregeling voor ondernemers in de Kop van Noord-Holland die hun voer- en vaartuigen willen ombouwen naar een waterstofaandrijving. Met deze subsidie (met een maximum van € 50.000,-) stimuleert de Regio Deal Maritiem cluster Kop van Noord-Holland bedrijven in de scheepvaart en agrarische sector, om meer gebruik te maken van waterstof. Subsidie aanvragen kan tot 1 oktober 2024.

Waterstof is een duurzame en rijke energiebron die kan helpen tegen de uitstoot van broeikasgassen en de huidige klimaatverandering. Hierdoor kunnen we de overgang maken naar een schonere en duurzame waterstofeconomie.

Wanneer aanvragen?
Van 21 april 2023 tot 1 oktober 2024 kunnen ondernemers de waterstofsubsidie aanvragen via www.denhelder.nl/waterstofsubsidie. Daar staat ook informatie over de regeling en de voorwaarden.

Hoeveel subsidie kan een ondernemer aanvragen?
Een subsidie bedraagt maximaal 30% van de totale ombouwkosten met een maximum van € 50.000, -. Er is in totaal € 525.000, – beschikbaar.

Waterstofsubsidie mogelijk dankzij de Regio Deal
De waterstofsubsidie wordt mogelijk gemaakt dankzij de Regio Deal Maritiem cluster Kop van Noord- Holland. Met de Regio Deal werken het Rijk, provincie, regiogemeenten en andere (publieke en private) partners aan een toekomstbestendige regio. Samen investeren zij in nieuwe ideeën op het gebied van waterstof en technologie. Dit moet leiden tot meer banen en beter opgeleid personeel in de regio, en uiteindelijk bijdragen aan een sterke economie. Kijk voor meer informatie over de Regio Deal op www.kopregio.nl

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..