Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 Opdracht voor elektrische ferry en laadponton

Opdracht voor elektrische ferry en laadponton

Beeld ter illustratie.

Royal Van der Leun is verheugd aan te kondigen de opdracht hebben ontvangen voor de volledige engineering, integratie en levering van het elektrische pakket voor een elektrische ferry.

Bron: Netherlands Maritime Technology.

Dit omvat alles van systeemintegratie en hoofdschakelborden tot energiemanagementsystemen, alarmbewakingssystemen en e-motoren.

De Duitse ferrymaatschappij AG Reederei Norden-Frisia maakt grote stappen op het gebied van duurzaamheid met haar nieuwste aanwinst in de vloot. Het bedrijf werkt samen met Damen Shipyards om een volledig elektrische veerboot van 32 meter te ontwerpen en te leveren die 150 passagiers kan vervoeren en een snelheid van 16 knopen kan bieden.

Om de duurzaamheid van het schip verder te ondersteunen, heeft AG Reederei Norden-Frisia ook geïnvesteerd in een steigerlaadponton, dat verantwoordelijk zal zijn voor het leveren van laadstroom aan de veerboot. Royal Van der Leun kreeg ook de opdracht voor de volledige engineering, integratie en levering van het elektrische pakket voor het steigerlaadponton. De nieuwe veerboot zal worden geclassificeerd door Lloyds Register (LR).

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..