Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 Pon Power walstroomoplossing stap dichterbij dankzij ontwikkeling Caterpillar batterijen

Pon Power walstroomoplossing stap dichterbij dankzij ontwikkeling Caterpillar batterijen

Pon Power.

December 2023 – Caterpillar Marine heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van gecertificeerde batterijen voor de scheepvaart en walstroomoplossingen voor de maritieme industrie. Deze ontwikkeling stelt Pon Power in staat maritieme assets aan te sluiten op de energievoorziening aan wal om het dieselverbruik te verminderen.

Bjorn Hoefnagels, manager new business bij Pon Power: “Pon Power biedt walstroomoplossingen aan variërend van laagspanning- tot hoogspanningsinstallaties. Wij kijken verder dan de mogelijkheden binnen een netaansluiting, want ook bij geen of onvoldoende netcapaciteit bieden wij een passende oplossing om schepen altijd van elektriciteit te kunnen voorzien. Dit doen wij van eerste analyse tot installatie en onderhoud, wij leveren een totale ontzorging. Een walstroom oplossing die nu én morgen werkt, is maatwerk. Dankzij de stap die Caterpillar nu onderneemt om zelf met gecertificeerde baterijen voor de scheepvaart te komen, kan Pon Power een grote stap nemen in het aanbieden van een complete walstroom oplossing met Caterpillar producten.”

Elektrificatieoplossingen vertegenwoordigen een belangrijke technologische vooruitgang om de uitstoot van broeikasgassen in de maritieme industrie te verminderen, een industrie waarin verduurzaming bijzonder uitdagend is. Dit kan door scheepsexploitanten de mogelijkheid te bieden batterijvermogen te gebruiken, waardoor schepen toekomstbestendiger worden en de totale eigendomskosten worden geoptimaliseerd.
“Maritieme batterijen en walstroomoplossingen zijn belangrijke onderdelen die de uitstoot van de maritieme industrie kunnen verlagen”, aldus Brad Johnson, vicepresident en algemeen directeur van Caterpillar Marine. “Dit aanbod ondersteunt de duurzaamheidsinspanningen van onze klanten en heeft een positieve invloed op het energie-ecosysteem van de sector.”

Caterpillar biedt een reeks emissievrije oplossingen ter ondersteuning van geëlektrificeerde aandrijflijnoplossingen aan boord van schepen via zijn walstroom-portfolio. Deze technologieën zorgen voor flexibele opties, waaronder zonne-energie, waterstofgeneratoren en laadstations die op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Deze ontwikkeling maakt gebruik van bestaande elektrificatie-innovaties van Caterpillar die met succes worden toegepast in de grondstoffen- en bouwsector.

Meer weten over deze ontwikkeling?
www.pon-cat.com/walstroom of neem contact op met Bjorn Hoefnagels, manager New Business bij Pon Power: bjorn.hoefnagels@pon-cat.nl of +31610419497.

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..