Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Persberichten 2021 5 Vera Tax stemt voor een groene en sociale binnenvaart

Vera Tax stemt voor een groene en sociale binnenvaart

Vera Tax

Dinsdag 14 september stemt het Europees Parlement over de duurzame en sociale toekomst van de Europese binnenvaart. PvdA-Europarlementariër Vera Tax schreef mee aan dit rapport. Tax benadrukt het belang van de duurzame binnenvaart voor de Europese transportsector: “De binnenvaart heeft grote potentie als het gaat om verminderen van files op de weg en het tegengaan van luchtvervuiling in steden. We moeten investeren in verduurzaming en digitalisering van onze schepen en havens. Een land als Nederland, dat veruit de grootste binnenvaartvloot van Europa heeft, kan hier een grote rol in spelen.”

De energietransitie heeft investeringen nodig, Vera Tax:

” Binnenvaartondernemers en binnenvaart havens die willen vergroenen en nu al innoveren, moeten voldoende financiële steun kunnen krijgen van de EU.”

Maar het rapport gaat niet alleen over duurzaamheid. Vera Tax is enorm trots dat het haar gelukt is een sterk hoofdstuk over arbeidsomstandigheden op te nemen. Hierbij ligt de nadruk op opleidingen voor werknemers, het voorkomen van ongevallen aan boord, sociale zekerheid en het aanpakken van het personeelstekort.

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..