Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 VERTOM GROEP LAAT TWEEDE 7.000 DWT SCHIP MV VERTOM CYTA TE WATER BIJ THECLA BODEWES SHIPYARDS

VERTOM GROEP LAAT TWEEDE 7.000 DWT SCHIP MV VERTOM CYTA TE WATER BIJ THECLA BODEWES SHIPYARDS

7.000 DWT schip MV Vertom Cyta.

De tewaterlating van de MV Vertom Cyta vond plaats op 23 februari 2023, op de werf van Thecla Bodewes Shipyards in Kampen. De doop van het schip werd verricht door Cyta de Jong, die een levendige toespraak hield en een fles champagne brak tegen de boeg van het schip, zoals de traditie dat voorschrijft. De MV Vertom Cyta, vernoemd naar Cyta de Jong, de vrouw van Vertom CEO Arjan de Jong, wordt de komende weken in Kampen in gebruik gesteld, gevolgd door proefvaarten op de Noordzee. De oplevering van het schip staat gepland medio april. Het is het tweede bouwnummer uit de serie van acht schepen die worden gebouwd op de werf in Kampen.

Bron: Netherlands Maritime Technology.

De MV Vertom Cyta heeft een dieselelektrisch aandrijfsysteem, dat een superieure efficiëntie heeft en bovendien minder CO2 uitstoot, waardoor het een duurzamere oplossing is voor de scheepvaart. Het schip is ontworpen om aan de strengste milieunormen te voldoen en tegelijkertijd de hoogste prestaties en betrouwbaarheid te bieden. Met een lengte van 118,60m en een breedte van 14,30m is het schip op maat gemaakt om de klanten van Vertom competitieve scheepvaartoplossingen aan te bieden.

De tewaterlating van de MV Vertom Cyta is een belangrijke mijlpaal voor Vertom, omdat het bedrijf de ambities heeft om te blijven investeren in duurzame scheepvaarttechnologieën en zijn vloot verder blijft uitbreiden. Het schip is uitgerust met state-of-the-art apparatuur en faciliteiten en biedt een comfortabele en veilige werkomgeving voor de bemanning tijdens hun reizen.

“We zijn blij met de voortdurende samenwerking met Thecla Bodewes Shipyards en alle betrokken leveranciers. Een samenwerking die onlangs is uitgebreid tot een bestelling van acht 7.000 DWT dieselelektrische multipurpose dry cargo schepen. Dat het tweede schip, MV Vertom Cyta, vandaag te water wordt gelaten, getuigt van onze inzet voor duurzame scheepvaart en onze visie op de toekomst van onze industrie. We zijn trots dat Cyta de Jong de MV Vertom Cyta doopt, en we kijken uit naar vele succesvolle reizen”, – Vertom CEO Arjan de Jong.

Thecla Bodewes, CEO van Thecla Bodewes Shipyards – “Onze inspanningen in de zoektocht naar duurzame oplossingen voor een emissievrije scheepvaart laat zich terugzien in deze 7.000 DWT schepen. De systemen van het schip zijn geselecteerd om in een later stadium te worden aangepast, wat een groot voordeel is voor bedrijven zoals Vertom Groep die wil bijdragen aan de overgang naar een emissievrije sector”.

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..