Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Persberichten 2021 5 Virtuele handelsmissie Verenigd Koninkrijk waterstof en maritiem

Virtuele handelsmissie Verenigd Koninkrijk waterstof en maritiem

Foto door SevenStorm JUHASZIMRUS via Pexels.

Biedt jouw bedrijf innovatieve oplossingen op het gebied van waterstof, slimme havenontwikkeling en/of duurzame scheepvaart? En wil je zakendoen met en contacten leggen in het Verenigd Koninkrijk? Neem dan op donderdag 7 en maandag 11 oktober 2021 deel aan deze virtuele handelsmissie met de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Bron: Netherlands Maritime Technology

Kansen in waterstof
Het VK heeft waterstof ook als één van de prioriteiten aangewezen in het 10-puntenplan voor een groene industriële revolutie. Deze missie komt daarmee op een goed moment om samenwerking op het gebied van waterstof vorm te geven. Het VK en Nederland hebben een vergelijkbare gasinfrastructuur, die kunnen zij gebruiken voor het transport van waterstof. Beide landen hebben als ‘North Sea Neighbours’ een unieke positie om samen te werken aan de koppeling van offshore wind en groene waterstof, en toepassingen in bijvoorbeeld mobiliteit, havens en industrie.

Kansen in maritiem
Het VK en Nederland gebruiken vergelijkbare langetermijndoelstellingen en prioriteiten in hun maritieme strategieën. Innovatie, vergroening van de maritieme sector en verduurzaming van de complete logistieke keten (van verduurzaming van zee- en binnenvaart tot duurzaam wegtransport naar het achterland) staan bij beide landen centraal in hun strategie. Ook liggen er kansen voor samenwerking rondom slimme havenontwikkeling, met het oog op de verduurzaming van de maritieme industrie.

Deelnemen? 
Aanmelden kan tot 3 oktober. De kosten voor deelname bedragen € 250 per Nederlandse organisatie (maximaal 2 deelnemers, deze prijs geldt ook bij 1 deelnemer). Elke 3e en volgende deelnemer betaalt € 125. Dit is inclusief ‘vrije matchmaking’. Individuele matchmaking op maat kost € 250 extra. Aanmelden hiervoor kan tot en met 3 september.

AANMELDEN

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..