Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Persberichten 2021 5 EST-Floattech sluit zich als incentive provider aan bij Green Award netwerkvider

EST-Floattech sluit zich als incentive provider aan bij Green Award netwerkvider

Van links naar rechts: Jan Fransen (Green Award); Hans Visser (EST-Floattech); Koen Boerdijk (EST-Floattech); Keita Shinohara (Green Award).

Rotterdam, 15 juni 2021 – EST-Floattech, producent van lithiumbatterijen en -batterijsystemen, treedt als incentive provider toe tot het Green Award netwerk. Hiermee wordt het voor Green Award-certificaathouders mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden een vermogensmeting uit te laten voeren en vervolgens een lithiumbatterijpakket aan te schaffen. Dankzij dit pakket is het Green Award Platinum Label haalbaar dat wordt uitgereikt als sprake is van emissieloos varen. Met dit label zijn maximale incentives zoals korting op havengelden te behalen.

Green Award is een keurmerk voor schepen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van milieu en veiligheid. Houders van het Green Award-certificaat hebben toegang tot verschillende incentives die door incentive providers worden verstrekt, zoals kortingen op havengelden en op diverse producten en diensten. Het Green Award-certificaat is er op verschillende niveaus (brons, zilver en goud), waarnaast het Platinum Label kan worden verstrekt als er sprake is van emissieloos varen.

Incentives voor duurzame lithiumbatterijsystemen
EST-Floattech is voornamelijk actief in de maritieme sector. Als incentive provider binnen Green Award biedt de batterijproducent certificaathouders korting op een vermogensmeting. Zo’n meting geeft inzicht in het aantal kilowatt per tijdseenheid dat wordt verbruikt tijdens het passeren, aanmeren en manoeuvreren van een schip. Hiermee ontstaan meerdere vaarprofielen per schip. EST-Floattech heeft meer dan tien jaar ervaring met batterijsystemen in het veld. Met de combinatie van het vaarprofiel en analyse van deze data wordt berekend welk type batterijpakket nodig is en wat de levensduur en het thermisch gedrag daarvan is. Het tekenwerk en de berekening van het type batterij wordt ook aangeboden als incentive.

Jan Fransen, Executive Director bij Green Award is verheugd met het toetreden van EST-Floattech: “We zijn blij dat we met EST-Floattech weer een incentive provider aan ons netwerk toevoegen die net als wij de verduurzaming van de scheepvaart hoog in het vaandel heeft staan. Met de batterijtechnologie die zij aanbieden en waarvoor onze certificaathouders nu met incentives aangemoedigd worden om deze aan te schaffen, zorgen we gezamenlijk voor minder uitstoot van schadelijke stoffen door de sector. Schepen profiteren daarnaast ook nog eens van andere incentives zoals korting op havengelden als zij gedeeltelijk of volledig emissieloos varen. Duurzamer varen wordt zo op verschillende manieren gestimuleerd.”

Platinum Label voor maximale voordelen
Wanneer een schip kiest voor een lithiumbatterijpakket, komt het daarmee ook in aanmerking om het exclusieve Platinum Label van Green Award te verkrijgen. Dit label is voor schepen met een Green Award-certificaat te bemachtigen als minstens 50% van de tijd of drie uur per dag emissieloos gevaren wordt, bijvoorbeeld met elektrische aandrijving, batterijtechnologie of het type brandstofcellen (bijvoorbeeld waterstof). Houders van een certificaat met Platinum Label krijgen weer andere, maximale incentives door hun duurzame status. Op dit moment zijn slechts twee partijen in het bezit van dit Platinum Label: Sendo Shipping en Bek & Verburg.

Koen Boerdijk, Account Manager bij EST-Floattech: “We zijn erg trots dat dankzij onze systemen Sendo Shipping en Bek & Verburg hebben voldaan aan de voorwaarden voor het Platinum Label van Green Award. Zo krijgen zij maximale incentives maar net zo belangrijk, ze hebben een streepje voor bij huidige en toekomstige opdrachtgevers. Ze verbeteren namelijk de footprint van die opdrachtgever zelf, de werklocatie of het eindproduct. We merken in de praktijk dan ook dat er veel vraag is naar lithiumbatterijsystemen. Deze vereisen best een investering en opdrachtgevers van schippers willen deze uiteraard terugverdienen. We zijn ervan overtuigd dat we er met Green Award aan bijdragen om dit mogelijk te maken en zo uiteindelijk een volgende stap te zetten in de verduurzaming van de scheepvaart.”

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..