Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Persberichten 2021 5 Den Helder Airport To70-rapport over impact van helikopters en schepen tussen 2030-2050

Den Helder Airport To70-rapport over impact van helikopters en schepen tussen 2030-2050

Geen illustratie beschikbaar.

Den Helder, Nederland – Den Helder Airport, Netherlands Offshore Aviation Mainport, geeft vandaag het rapport over de impact van helikopters en schepen tussen 2030-2050 vrij aan het publiek en de energiesector. Het rapport is een direct gevolg van de herpositionering van de offshore luchthaven en werd voor het eerst aan demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen aangeboden tijdens de Europese Maritieme Dag, die op 20 en 21 mei in Den Helder plaatsvond. Den Helder Airport zal de herpositionering van de offshore-luchthaven in het kader van de energietransitie in juli van dit jaar verder bespreken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

  • De bevindingen van het rapport zullen ten goede komen aan de logistieke toeleveringsketen op zee.
  • Vervolggesprekken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gepland voor juli.
  • Brede stakeholderconferentie om volgende vervolgstappen te bespreken.

Voordeel voor de gehele logistieke offshore keten
Den Helder Airport hoopt dat het rapport als een eerste bouwsteen zal dienen voor de sector offshore-energie bij het plannen van het huidige en toekomstige offshore-transport van passagiers en vracht. Een van de bevindingen uit het rapport is dat het bespreekbaar maken van het delen van activa en diensten de logistieke toeleveringsketen op zee ten goede zal komen, waardoor de kosten zullen dalen en de fossiele voetafdruk kleiner wordt.

Vervolgstappen zijn het streven naar een groter gezamenlijk industrieproject
Een grote groep belanghebbenden heeft aan het rapport bijgedragen door hun visie en verwachtingen ten aanzien van de operationele en onderhoudsuitdagingen van de toekomstige offshore-industrie te delen. Den Helder Airport zal dit momentum vasthouden door een brede conferentie voor belanghebbenden te organiseren waarin de vervolgstappen zullen worden besproken.

Voor meer informatie over het rapport over de impact van helikopters en schepen kunt u terecht op https://denhelderairport.nl/download-rapport/

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..