Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Duurzame Scheepvaart MGZN | 2021 5 De Groot Diesel Marine: Partner in schone motoren

De Groot Diesel Marine: Partner in schone motoren

De MAN Stage V.

De Groot Diesel Marine Services BV in Dordrecht is partner in de omslag naar schonere voortstuwing. Het bedrijf levert en bouwt gecertificeerde Stage V motoren in van MAN en Cummins voor de binnenvaart en Cummins en MAN IMO Tier 3 motoren als hulp motoren voor de zeevaart.

De Groot Diesel Marine Services is dealer, en plaatst de dieselmotoren, generatorsets en alternatieve brandstofmotoren van twee hoofdmerken: het Amerikaanse wereldbedrijf Cummins (150-3000 pk) en van de Duitse fabrikant MAN (300-1000 pk).
,,MAN kun je echt een koploper noemen in de ontwikkeling en productie van emissiearme motoren. Wij zijn trots dat wij sinds 2018 de producten van deze fabrikant mogen leveren”, vertel Bert Ridders. Van Cummins is het Dordtse bedrijf al dealer sinds halverwege de jaren 90.

Zeer compact
,,Als het gaat om de nieuwste, schone motoren is MAN een van de weinige motormerken dat een compleet pakket levert met een zeer compact nabehandelings-systeem. Daardoor past deze combinatie goed in de machinekamer”, weet Ridders. Ook Cummins heeft met de X15 nu een Stage V aanbod. ,,We bouwen nog CCR2-motoren in, maar we zien de aanvragen voor de levering en inbouw van schone motoren echt op gang komen. Wij begeleiden daarbij de klant in het gehele proces.”

Veel faciliteiten
De Groot Diesel Marine Services verzorgt behalve (her)motorisering ook onderhoud en revisie van motoren op binnenvaart-, werkschepen en kleine kustvaart. Daarnaast maakt het bedrijf in eigen beheer Van Ballegooy boegschroefsystemen, ballast pompen en koproeren. In de Tweede Merwedehaven beschikt het bedrijf over een 350 meter lange kade, twee droogdokken, kranen, een scheepsbouw- en een motorenhal. Daardoor kan het aan een schip diverse reparaties en vernieuwingen tegelijkertijd uitvoeren op één en dezelfde locatie.

Plek voor dieselmonteurs
,,Wij zijn een veelzijdig bedrijf en hebben elke dag andere werkzaamheden. Dat maakt het ook een interessant bedrijf om voor te werken. Vandaag werk je aan een baggerschip, de volgende dag aan een binnenvaartschip, een sleep- of duwboot. En met onze vakmensen kunnen we snel werk afleveren. Afgelopen zomer hebben we bijvoorbeeld in drie maanden een steenstorter van Boskalis afgebouwd. Een mooie klus”, aldus Ridders. De Groot Diesel Marine Services heeft behalve voor schepen ook plek voor extra dieselmonteurs.

Meer informatie over producten, diensten en vacatures is te vinden op www.degrootmarine.com

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..