Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Duurzame Scheepvaart MGZN | 2021 5 Duurzame scheepsramen van OMRU voor een betere (geluids)isolatie aan boord

Duurzame scheepsramen van OMRU voor een betere (geluids)isolatie aan boord

OMRU Scheepsrramen produceert al meer dan 15 jaar ramen en sinds vorig jaar ook deuren voor binnenvaartschepen, werkboten en passagiersschepen.

OMRU Scheepsrramen produceert al meer dan 15 jaar ramen en sinds vorig jaar ook deuren voor binnenvaartschepen, werkboten en passagiersschepen. Maatwerkproducten met een hoge isolatiewaarde die bovendien goed scoren op het gebied van geluidsreductie. De robuuste producten van OMRU voldoen aan de strenge kwaliteitsnorm ISO 3903 en laten vanuit kwaliteits- en veiligheidsoogpunt niets te wensen over. Dat vinden ook de partijen die de ramen regelmatig certificeren zoals Bureau Veritas, Register Holland, Lloyds e.a. Bij OMRU Scheepsramen vindt u een compleet pakket ramen en deuren. Geproduceerd, geleverd en gemonteerd door een team van maritieme vakmensen.

OMRU levert haar aluminium ramen en deuren aan eigenaren en (af)bouwers van motorschepen en tankers. Daarnaast zijn het ook veelgevraagde producten voor toepassing in werkboten zoals duwboten, sleepboten, boten voor hulp- en reddingsdiensten, pontons en veren. En vergeet ook de passagiersvaart niet. Steeds meer rederijen rusten hun vloot uit met maatwerkramen en -deuren van OMRU.

Kwaliteitsdeuren uit eigen productie
De (schuif)deuren, Franse balkons en puien worden gemaakt op basis van thermisch onderbroken profielen. U vindt diverse standaardmodellen in het assortiment, maar er is ook altijd maatwerk mogelijk. Zo kunt u een deur bestellen in de RAL-kleur die u wenst. En inclusief een glaspakket dat beantwoordt aan uw wensen op het gebied van geluidsisolatie en/of klimaatbeheersing.

Raamfolies
Ook voor advies en de levering van raamfolies kunt u bij OMRU terecht. Denk hierbij aan veiligheidsfolie, warmtewerende folie en blinderingsfolie. Met een folie verhoogt u de veiligheid, bijvoorbeeld tegen doorvallen en inbraak. Maar ook het comfort wordt aanmerkelijk verbeterd.

Geluidsreductie profiel voor de binnenvaart
OMRU berekent voor uw specifieke situatie de benodigde glasdikte volgens de wettelijke normen voor de binnenvaart. Wat betreft geluidsreductie is er veel mogelijk. Er wordt een glaspakket voor u samengesteld, waarin de ideale combinatie wordt gemaakt van spouwbreedte, glasdikte en coatings. Met het geluidsreductie profiel voor de binnenvaart kan zelfs een reductie (Rw) van
± 50 dB (globale geluidsverzwakkingsindex) worden behaald. Stiller wordt het bij u aan boord bijna niet.

Hogere isolatiewaarde
De isolatiewaarde (U-waarde) van OMRU’s raamprofielen voor de binnenvaart bedraagt standaard ± 2,68 W/m².K (globale isolatiewaarde). Deze kunnen optioneel verder voor u worden verbeterd tot ± 1,1 W/m².K (globale isolatiewaarde). Dit gebeurt door aan de binnenkant van de spouw een speciale coating aan te brengen. Een andere interessante optie is raamtracing. Door het glas te verwarmen heeft u bij extreme temperaturen nooit last van hinderlijke condensvorming. Zeker bij nieuwbouw het overwegen waard.Vraag naar de mogelijkheden.

Ramen of deuren nodig voor uw nieuwbouw- of refitproject?
Neem contact op met Yvo de Ruijter: tel. +31 (0)6 203 51 424.
Of vraag een offerte aan via www.omruscheepsramen.com/offerte.

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..