Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 MASSON TANDWIELKAST VOOR ELEKTRISCHE VOORTSTUWING KRAANSCHIP CHRISTIAAN-P

MASSON TANDWIELKAST VOOR ELEKTRISCHE VOORTSTUWING KRAANSCHIP CHRISTIAAN-P

Masson W4400 NC tandwielkast

In opdracht van Instalho Scheepsbouw heeft ADS van STIGT een nieuwe Masson W4400 NC tandwielkast geleverd en in bedrijf gesteld voor kraanschip Christiaan-P, eigendom van Paans Van Oord bv.. Daarmee heeft ADS een belangrijke bijdrage mogen leveren in de ombouw van dit schip naar volledig elektrische voortstuwing

De MM W4400 NC is specifiek ontwikkeld voor toepassing in elektrische voortstuwingslijnen. Naast de reductie van het motortoerental, zorgt het geïntegreerde stuwdruklager er tevens voor dat klanten voor standaard elektromotoren kunnen kiezen.

Voor de Christiaan-P heeft deze tandwielkast een reductie van 3,026:1 en een maximaal vermogen van 1.110kW @ 2.100 omw/min, waardoor een kleiner formaat elektromotor toegepast kon worden.

Inmiddels heeft kraanschip Christiaan-P haar proefvaart succesvol afgerond en is zij weer in gebruik genomen.

ADS van STIGT, Aandrijf Specialist
ADS van STIGT is een familiebedrijf, dat valt onder de Stokvis Group. Bij ADS van STIGT werken we aan een gemeenschappelijk doel: onze expertise in aandrijftechnieken inzetten om klanten in beweging te houden.
Naast de verkoop van keerkoppelingen en tandwielkasten, leveren wij ook planetaire tandwielkasten, pompverdeelkasten, elektronische bedieningssystemen en sensoren aan binnenvaart, zeevaart, bagger, offshore, marine en luxe jachtbouw. De verkoopactiviteiten worden ondersteund door een sterke serviceorganisatie en een grote voorraad aan producten en reserveonderdelen.

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..