Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) opent twee keer in 2022

Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) opent twee keer in 2022

Beeld ter illustratie

De Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) wordt in 2022 conform de wens van de sector twee keer opengesteld. De eerste tender staat open van 10 januari 9.00 uur t/m 8 april 17.00 uur, de tweede tender is open van 13 juni t/m 4 oktober. In elke tender wordt 2,3 miljoen euro verdeeld onder de meest duurzame innovatieve voorstellen.

Bron: Netherlands Maritime Technology.

Alle ingediende aanvragen zullen worden beoordeeld op een aantal concrete criteria, waarna de hoogst scorende projecten als eerste subsidie toegewezen zullen krijgen. De mate van innovatie, duurzaamheidswinst, economisch perspectief, en hoe helder één en ander verwoord is bepalen de score voor een aanvraag.

Op dinsdag 15 februari van 16:00 – 17:00 uur organiseren NMT en RVO een informatiebijeenkomst om toelichting te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Deze bijeenkomst zal online worden gehouden via Zoom. Meld je aan via onderstaande knop. Op de dag van de bijeenkomst sturen we je de link voor de bijeenkomst toe.

Schrijf je in

Over de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw
Via de SDS stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de marktintroductie van duurzaamheid-bevorderende innovaties in de scheeps(om)bouw en op offshore-constructies. Scheepswerven lopen een risico bij de ontwikkeling en eerste toepassing van maritieme innovaties. Door gebruik te maken van de SDS-subsidie kunnen zij deze risico’s ondervangen. Naast de maatschappij profiteren ook de reders en maritieme toeleveranciers van een versnelde toepassing van duurzame maritieme oplossingen.

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..