Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 frontpage 5 TKF op weg naar een transparante en duurzame maritieme toekomst tijdens de SMM 2022

TKF op weg naar een transparante en duurzame maritieme toekomst tijdens de SMM 2022

Bron: maritimetechnology.nl

Kabelfabrikant TKF (Twentsche Kabelfabriek) presenteert tijdens de SMM in Hamburg van 6 t/m 9 september 2022 op stand B7.525 haar weg richting een transparante en duurzame maritieme toekomst. Tijdens de beurs introduceert TKF haar grondstoffenpaspoort, waarmee duurzaamheid van producten inzichtelijk wordt gemaakt.

TKF werkt mee aan de maritieme industrie van de toekomst: betrouwbaar, duurzaam en innovatief. We streven continu naar hoge service- en kwaliteitsnormen in nauw overleg met onze klanten. We kijken vooruit om oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan verduurzaming van de industrie door grondstoffen te besparen, afval te verminderen, her te gebruiken of waardevolle grondstoffen te recyclen. Het TKF-Grondstoffenpaspoort maakt duurzaamheid van producten inzichtelijk en is daarmee een middel om de ketentransparantie te vergroten en het gesprek over duurzaamheid te faciliteren, vanzelfsprekend met als doel het product concreet te verduurzamen.

Duurzame Maritime industrie
Duurzaamheid is geen vrijblijvendheid. Hierin moeten bedrijven het initiatief nemen. Veel van de grondstoffen worden steeds schaarser en de winning ervan heeft vaak grote nadelige gevolgen voor mens en milieu. De grenzen van onze planeet komen hier letterlijk in zicht. Duurzaamheid en circulariteit zijn dus geen vrijblijvendheid en zullen in de (nabije) toekomst steeds nadrukkelijker geëist worden. Een voorbeeld daarvan is de strengere IMO regelgeving die de afgelopen jaren geïntroduceerd is. Maar hoe toon je aan dat je circulaire materialen gebruikt of circulair werkt? Op die vraag wordt door middel van dit TKF-Grondstoffenpaspoort een antwoord gegeven. Zo draagt TKF bij aan de transformatie naar een duurzame sector.

Een digitaal duurzaamheidspaspoort
Het grondstoffenpaspoort is een digitaal document dat behoort tot producten van TKF. Het geeft concreet inzicht in de:

• gebruikte grondstoffen en materialen
• herkomst van deze materialen
• hoeveelheid gerecyclede materialen welke zijn toegepast
• de mate waarin het product of materiaal weer te recyclen of her te gebruiken is aan het einde van de levensduur.

Het TKF-Grondstoffenpaspoort geeft op transparante wijze inzicht in de mate waarin duurzame materialen worden toegepast in TKF producten. Dit grondstoffenpaspoort wordt gebruikt naast de bekende certificaten zoals het “Green Passport”, dat bewijst dat onze scheepskabels volledig vrij van gevaarlijke stoffen zijn en niet op de inventaris van gevaarlijke stoffen hoeven te staan.

Onderscheidend
Het is op dit moment nog niet verplicht om gegevens over materialen beschikbaar te stellen. Maar het feit is dat we in de toekomst allemaal circulair moeten zijn en dit aan moeten kunnen tonen. Iedereen die producten van TKF gebruikt kan met dit grondstoffenpaspoort gemakkelijk en snel inzicht geven. Dit stimuleert de discussie en uitwisseling van informatie en biedt een concreet praatstuk over duurzaamheid richting de verschillende marktpartijen. Bovenal biedt het grondstoffenpaspoort een onderscheidende toegevoegde waarde die de positieve keuze voor de installateur zal beïnvloeden.

TKF spant zich komende jaren verder in om kabels en de productie ervan zoveel mogelijk te verduurzamen. Door de introductie van het grondstoffenpaspoort wordt het effect van onze inspanningen om kabels te verduurzamen concreet.

Online beschikbaar
Het TKF-Grondstoffenpaspoort is als basisinformatie online beschikbaar gesteld voor een groot deel van het TKF productportfolio. Het paspoort, te herkennen aan het grondstofpaspoort icoon, is te vinden in de productcatalogus van TKF en kan per artikel direct gedownload worden op de website. Tevens kan het paspoort op aanvraag ook voor andere artikelen beschikbaar worden gesteld. Hiermee biedt TKF haar klanten kwaliteitsvolle data om verder te verduurzamen en bewuste keuzes te maken.

Nieuwsgierig geworden naar de initiatieven die TKF verder inzet? Kom langs op stand B7. 525 op het NMT NL Paviljoen, tijdens de SMM in Hamburg.

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..