Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Persberichten 2021 5 WÄRTSILÄ VERKRIJGT EU STAGE V-CERTIFICAAT VOOR DE WÄRTSILÄ 14 MOTOR

WÄRTSILÄ VERKRIJGT EU STAGE V-CERTIFICAAT VOOR DE WÄRTSILÄ 14 MOTOR

Wärtsilä 14 motor

Wärtsilä heeft de commerciële certificering voor de maritieme sector verkregen voor naleving van de EU Stage V-emissienormen. De Stage V-wetgeving, die in 2020 van kracht werd, legt striktere beperkingen op voor niet voor wegverkeer bestemde motoren en uitrusting en hanteert strengere limieten voor emissies, met name inzake de uitstoot van fijnstof (PM) en stikstofoxide (NOx). De certificering geldt voor de totaaloplossing, inclusief de Wärtsilä 14 motor en het systeem voor uitlaatgasnabehandeling, en werd in september 2021 door Wärtsilä verkregen.

Bron: Netherlands Maritime Technology

Stage V-certificering is vereist voor motoren die Europese binnenvaartschepen aandrijven, gezamenlijk omvat dit een vloot van ongeveer 17.500 schepen. De eerste leveringen van de gecertificeerde Wärtsilä 14-motor zijn voor twee nieuwe passagiersveerboten die door Shiptec AG worden gebouwd voor het Zwitserse bedrijf General Navigation Company (CGN). De veerboten gaan tussen Zwitserland en Frankrijk over het Meer van Genève varen en het eerste schip wordt naar verwachting in december 2022 in gebruik genomen.

“Deze certificering vormt een belangrijke stap voorwaarts bij Wärtsilä’s inzet voor het bevorderen van de ecologische duurzaamheid voor de scheepvaart en het bereiken van een koolstofarme maritieme sector. Het feit dat de Wärtsilä 14-scheepsmotor deze erkenning kreeg, vormt een duidelijk bewijs van de technische ontwikkelingen die zijn bereikt ter ondersteuning van deze inzet”, zegt Johan Penninga, Accountmanager bij Wärtsilä Marine Power.

Naast de Wärtsilä 14-motor zelf is het voornaamste technologische element de nieuwe versie van Wärtsilä’s NOx Reducer-systeem (NOR) voor high-speed motoren, dat gebruik maakt van technologie met selectieve katalytische reductie (SCR) en een roetfilter (DPF). TÛV Nord, de officiële technische dienstverlener, heeft aangetoond dat het systeem alle vereiste prestatie- en functionaliteitskenmerken met succes heeft gedemonstreerd. De definitieve typegoedkeuring werd verleend door Generaldirektion Wasserstrassen und Schiffahrt (GDWS).

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..