Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Duurzame Scheepvaart MGZN | 2020 5 Zorgeloos afvalwater zuiveren zonder membranen

Zorgeloos afvalwater zuiveren zonder membranen

InnoPack++ van PureBlue Water verbruikt zes keer minder energie.

Voor afvalwater aan boord geldt strikte wetgeving. PureBlue Water biedt met InnoPack++ Marine een biologische oplossing die water op een duurzame manier zuivert. Zonder de toepassing van membranen, maar met het gebruik van microbellen.

,,De InnoPack++ is een installatie die door zijn compacte omvang – het kleinste systeem op de markt – zes keer minder energie verbruikt dan conventionele apparatuur. Daarnaast gebruikt ons systeem geen membranen. Dit voorkomt kosten voor vervanging, reiniging en het stilleggen van de unit. Verstopping van het systeem is uitgesloten”, aldus Sven Wittiber van het in Zeeuws-Vlaanderen gevestigde innovatieve bedrijf. PureBlue Water levert het complete systeem, waaronder het vacuümsysteem voor de afvoer van het toiletwater. Het vaak vethoudende water uit de keuken krijgt al een voorbehandeling met een grease-separator. Dit voorkomt dichtslibbende leidingen.

MICRO-ORGANISMEN
Al het aan boord geproduceerde afvalwater wordt behandeld met behulp van geavanceerde biologische technologie: Moving Bed Biofilm Reactor. Goede bacteriën breken de afvalstoffen in het water op biologische wijze af. Deze organismen zitten vast op speciale dragers, die door het water kolken. ,,Dit resulteert in water dat veilig kan worden geloosd volgens strikte Europese normen om ons ecosysteem te beschermen.’’

MICROBELLEN
Elke waterzuivering produceert een afvalstof, zogenaamd biologisch slib. Een extra voordeel van InnoPack++ is dat er slechts een kleine hoeveelheid slib wordt geproduceerd, dat opnieuw een fikse kostenbesparing oplevert. De InnoPack++ scheidt het slib af via een innovatief geautomatiseerd flotatie systeem. Een gordijn van microbellen drijft het slib opwaarts en concentreert het, waarna het wordt afgevoerd naar een compacte slibtank.
ONLINE MONITORING
Via PureControl++ wordt de volledige afvalwaterstroom beheerd en gemonitord. Aan boord brengt een touchscreen het systeem voor de operator visueel in kaart en biedt directe controle. Ook is er monitoring op afstand. Continu houdt PureBlue Water een vinger aan de pols en kan zo nodig proactief optreden. Op deze manier biedt InnoPack++ een volledige ontzorging aan zijn gebruikers en en wordt afvalwater zuiveren een fluitje van een cent.

INPASSING AAN BOORD
PureBlue Water richt zich in eerste instantie op de riviercruisevaart. In 2015 is het eerste systeem geïnstalleerd op cruiseschip William Shakespeare. In de jaren daarna volgden nog eens 24 installaties. Sven Wittiber: ,,We denken graag met onze klanten mee over een effectieve en efficiënte behandeling van hun afvalstromen en over inpassing in de technische ruimtes, zowel voor nieuwbouw als voor retrofit. Onze oplossing verlaagt de impact op het milieu en garandeert tegelijkertijd het comfort van de passagiers aan boord.”
PureBlue Water is een incentiveprovider van de Green Award.

www.pureblue.nl

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..