Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Duurzame Scheepvaart MGZN | 2020 5 Kijk! daar is Jacques…

Kijk! daar is Jacques…

FOTO CMA CGM.

Medewerkers van het Havenbedrijf Rotterdam en opgetrommelde journalisten vergaapten zich op 12 november op de Maasvlakte voor de eerste keer aan het vlaggenschip Jacques Saade van de Franse scheepseigenaar CMA CGM. Het is het eerste door LNG aangedreven schip met een capaciteit van meer dan 23.000 TEU containers aan boord.

De rederij laat nog acht van deze Ultra Large Container Vessels bouwen in China en wil over twee jaar een vloot van twintig van deze op LNG aangedreven schepen in de vaart hebben: negen 23.000 TEU schepen, vijf 15.000 TEU schepen en zes 14.000 TEU schepen.

LNG HUB
Voor Rotterdam was de aankomst van de Jacques Saade een belangrijke mijlpaal. “CMA CGM ondersteunt net als wij de transitie van stookolie naar vloeibaar aardgas als brandstof voor de scheepvaart. Het is op dit moment de schoonste brandstof die voor dit type schepen schaalbaar en betaalbaar is. Bovendien ondersteunt de komst van de nieuwe LNG aangedreven schepen het streven van het Havenbedrijf om een belangrijke hub te zijn voor de import, export, opslag en bunkering van LNG. Het is een eer dat de negen nieuwe schepen jaarlijks zo’n 300.000 m3 LNG in Rotterdam komen bunkeren. Dat is ook goed voor de op- en overslag van LNG”, aldus Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf.

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..