Maritiem Media is uitgever van het Duurzame Scheepvaart MGZN.

Home 5 Duurzame Scheepvaart MGZN | 2020 5 Stage V motoren zijn schoner, stiller en zuiniger

Stage V motoren zijn schoner, stiller en zuiniger

De Groot Diesel Marine Services voor verkoop, inbouw, onderhoud en revisie.

De Groot Diesel Marine Services BV in Dordrecht is een ervaren partner in de maritieme sector bij (her)motorisering, onderhoud en revisie van binnenvaart en werkschepen. Innovatie en verduurzaming spelen daarin een belangrijke rol. Het bedrijf neemt het voortouw bij de inbouw van schone Stage V motoren.

Bij de levering van motoren werkt De Groot Diesel Marine Services samen met betrouwbare leveranciers en fabrikanten, die zelf ook duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan om de uitstoot in binnen- en zeevaart te beperken.
De Groot Diesel Marine Services is dealer, en plaatst de dieselmotoren, generatorsets en alternatieve brandstofmotoren, van het Amerikaanse wereldbedrijf Cummins en van de Duitse fabrikant MAN. Daarmee kunnen schippers aan de schoonste Europese emissie Stage V-norm voldoen, zoals ook is opgenomen in de Green Deal van de overheid. Ook realiseert het bedrijf Van Ballegooy boegschroefsystemen, ballast pompen en koproeren.

FACILITEITEN
De Groot Diesel Marine Services biedt veel faciliteiten om aan een schip diverse reparaties en vernieuwingen tegelijkertijd uit te voeren op één en dezelfde locatie. Zo zijn dokken, kranen, een kade van ongeveer 350 meter, een magazijn met onderdelen, een services werkplaats-motorenhal en een ruime scheepsbouwhal beschikbaar. De gecertificeerde Stage V motoren moeten bijdragen aan de verduurzaming van de maritieme sector. De Groot Diesel Marine Services BV verkoopt en verzorgt de inbouw van de motoren die daaraan bijdragen en begeleidt daarbij de klant in het gehele proces. Bert Ridders: ,,Stage V-motoren zijn niet alleen schoner, maar ook stiller en zuiniger in brandstof.’’

BIJZONDERE PROJECTEN
Het bedrijf heeft daarnaast tal van bijzondere projecten opgeleverd voor de binnenvaart: werkschepen zoals het kraanschip Hebo Cat 9 en partyschip Marlina van rederij Fortuna, Jack-Up pontons Karl en Mathis en kraanschip Zuideinder voor natuurbeheer. Bert Ridders: ,,We zijn momenteel betrokken bij een bijzonder Stage V-project van het motorschip (multifunctionele kraanschip) ms Sam Sam van de firma A.N. van der Laan. Hiervoor bouwen wij een complete machinekamer dek-unit met een Cummins X15 Stage V motor, die aan de nieuwste normen voldoet. Deze gaan wij compleet aan boord plaatsen op de bestaande fundatie en vervolgens aansluiten op de door ons vernieuwde koelsystemen en het elektrisch systeem. Opnieuw een mooi duurzaam project om aan te mogen werken.’’

www.degrootmarine.com

Misschien hebben deze berichten ook je intresse…..